Blog

Een hond is geen tafel

15-10-2020

Vorige maand is onze hond Pippa gestorven. Mijn grote wandelvriend. Altijd vrolijk altijd blij. Een groot gemis voor ons gezin. Dat bij een scheiding discussie kan ontstaan over de hond kan ik mij dus goed voorstellen. Hoe zit dat juridisch eigenlijk? Volgens het Burgerlijk Wetboek zijn dieren geen zaken, maar zijn bepalingen met betrekking tot… Lees verder »

De kinderen samen opvoeden na een scheiding: Live and let Live?

11-08-2020

Een cliënt belde mij onlangs met de vraag of hij iets kon doen aan het veelvuldig roken van zijn ex-vrouw in het bijzijn van de kinderen. Als Advocaat Scheidingsmediator krijg ik veel vragen van ex-partners / ouders over hoe om te gaan met discussie over: bedtijd, eetgewoontes, schermtijd, zakgeld, vakantie enz. enz. Wel of niet… Lees verder »

SUPER REDELIJK EN MEGA BILLIJK! (ex-samenwoners en verkoop woning)

05-02-2020

It’s the Law Baby! Verhalen over de wet en het (on)recht. De wet is een levend organisme. Constant in beweging. SUPER REDELIJK EN MEGA BILLIJK! (ex-samenwoners en verkoop woning) Picture this. Sophie wordt verliefd op Lex. Zij trekt bij hem in. Na drie jaar gaan zij het huis radicaal verbouwen met een hypotheek van twee… Lees verder »

Een tip voor mijn IMC Weekendschoolleerlingen (en ook voor jou!)

12-02-2019

De afgelopen maand was ik gastdocent Recht bij de IMC Weekendschool Utrecht. De IMC weekendschool laat sinds 1998 op ca. 20 locaties in Nederland nieuwsgierige kinderen van 10 tot 15 jaar uit achterstandswijken kennismaken met uiteenlopende vakgebieden, zoals journalistiek, wetenschap, recht, geneeskunde en beeldende kunst. De vakken op de weekendschool worden op zondagen aangeboden door… Lees verder »

Kinderalimentatie en Stiefouders

15-11-2018

It’s the Law Baby! Verhalen over de wet en het (on)recht. De wet is een levend organisme.                                      Constant in beweging. Het geeft en het neemt. Als de zee. De rijke stiefvader Mijn cliënt Thomas wordt enkele jaren na zijn scheiding blijvend arbeidsongeschikt. Zijn inkomen halveert. Ik geef hem in overweging met zijn ex-vrouw te overleggen… Lees verder »